De ambitie van Leunzorg.

Onze ambitie heeft geen limiet,
onze groei wel

Seth Blanjaar, mede-eigenaar bij Leunzorg

Het persoonlijke en kleinschalige is altijd de kracht geweest van Leunzorg. Ooit ontstaan als zorgboerderij ongeveer 10 jaar geleden. De oprichtster had een groot sociaal hart en bood cliënten onderdak en hulp in haar eigen boerderij. Een gepassioneerde vakvrouw die de hulp van Sergio Schellekens inriep om ook meer bedrijfsmatig te kunnen werken. Vooral ook om te borgen dat aan alle verplichtingen en wet- en regelgeving voldaan werd.

Zo ontstond het huidige Leunzorg.

Sergio werd na een halfjaar mede-eigenaar. Seth vertelt hoe hij later ook betrokken raakte: “Inmiddels was de instelling omgedoopt in Leunzorg en ik werkte op dat moment nog als partner bij een administratiekantoor. Ik begeleidde de eigendomsoverdracht. Uiteindelijk wilde de toenmalige eigenaresse helemaal stoppen om met pensioen te gaan. Sergio die in zijn hart ook meer vakman is dan bedrijfsmanager, vroeg aan mij of ik geen interesse had om te participeren. Die vraag kwam eigenlijk op een heel goed moment. Ik was toe aan een nieuwe stap en zo zijn we in 2018 samen doorgegaan.“

We willen iedereen persoonlijk kennen

Op dat moment waren er 5 medewerkers, ongeveer een derde van nu. Er is dus heel veel gebeurd. Seth: “Op dit moment hebben we twee kleinschalige wooninitiatieven voor mensen met een verstandelijke beperking. Met totaal 16 medewerkers en 45 cliënten. Maar we zijn ook heel actief bezig met twee nieuwe kleinschalige en een wat grotere ontwikkeling. Allemaal locaties in Brabant. De ambitie van Sergio en mij is dat we gecontroleerd groeien, maar wel met de harde eis dat we alle ouders en cliënten zelf persoonlijk kunnen blijven kennen.

Juist in onze kleinschalige persoonlijke aanpak ligt de kracht. We zijn dus nog niet uitgegroeid, maar we hebben wel een duidelijke grens. Onze ambitie is dat we zorg willen leveren die je zelf als cliënt of ouder ook zou wensen. Als je veel groter wordt ga je inboeten op kwaliteit. Dat willen we niet.”

Een thuis voor iedereen

Leunzorg is heel selectief in haar keuze voor nieuwe locaties, vertelt Seth: “We stellen dus heel hoge eisen, ook aan onze nieuwe locaties. We ontwikkelen alleen nieuwbouwpanden of bestaande bouw die nieuwbouwwaardig is ontwikkeld. Appartementen van deze tijd. De locaties en woonruimten moeten gewoon top zijn. Ook hier stellen we onszelf de vraag: Stel dat het mijn eigen kind was, zou ik hem of haar hier dan zien wonen? We doen dus geen concessies. Bovendien willen we ook dat iedereen in aanmerking kan komen, welk budget je ook hebt. Met of zonder huurtoeslag.”

Ook groeien als team

De ambities bij Leunzorg zijn dus duidelijk: gelimiteerd groeien in omvang maar nooit ten koste van kleinschaligheid, persoonlijke aanpak en woonkwaliteit. Alleen groeien doe je ook op individueel niveau en als team. “We willen ook als team blijven groeien. Met maandelijkse ontwikkelingsgesprekken bijvoorbeeld, en met ondersteuning van Gedragsdeskundigen. Zo streven we ernaar om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van onze cliënten en hun familie. Als wijzelf goed in ons vel zitten, zijn we ook beter in staat om de beste zorg te verlenen. Dat klinkt logisch, maar daar moet je dus wel werk van maken!”

 

Categories
Over Leunzorg